четвъртък, 28 април 2011 г.

Сватбени покани

      Не отдавна ми шмугнаха една муха в главата, а именно да направя модел на сватбена покана от ръчна хартия. Оказа се доста трудно да измислиш нещо простичко, семпло и същевременно стилно и оригинално. За някои от поканите съм използвала два вида ръчна хартия. С помощта на шаблон съм изрязала изображението, а после съм апликирала. Някои от поканите съм взаимствала от интернетнет. На други съм направила нещо като преге, а в трети съм вградила листенца от лалетата, които си отглеждам в двора. Това са първите ми опити. За момента няма нищо оригинално в тях, но за това пък са създадени с много любов. Позволете ми да ви ги представя, като предварително искам да се извиня за не доброто качество на снимките. Направени са с мобилен телефон:)

Тази покана е направена от два вида ръчна хартия. Основата е от разни използвани листа от тетрадките на синът ми. Цветът се получи от една прасковена на цвят хартия, която също добавих. В текстурата има цветове от зюмбюл и дива теменужка. Векторизирах пеперудата, а след това я направих на шаблон. Изрязах първоначално контурите й върху основата. После от розовата ръчна хартия изрязах отделните елементи и ги апликирах на гърба, а малка част и на лицето.




Тази сватбена покана също е направена от два вида ръчна хартия. Основата е бяла. Направих я от бял памучен картон. За да е по-еластична и приятна на допир в пулпата добавих желатин. С помощта на скалпел и шаблон изрязах изображението, а после апликирах разрязаното сърце с дантелен релеф в по-малък размер отгоре му. Поставих и елемент, който да позволява поканата да може да се "затваря" В двата края на средната част на поканата съм вградила две листенца от лале.

За тази покана съм използвала бял памучен картон. Направих сърцето с помощта на дантела.

Тази покана я взаимствах като модел от интернет. Векторизирах сърчицата и си направих шаблон. Те също имат лек дантелен релеф. Изрязах с помощта на скалпел и апликирах върху основата.

      Една ръчно изработена покана би накарала всеки неин получател да се почувства специален и несъмнено би допринесла за това сватбеният ден да се превърне в един прекрасен и незабравим миг от живота. Ако желаете, чрез някоя от тези покани да споделите своя ден с най-близките си и обични хора, пишете ми на  daniela_iordanova@mail.bg

5 коментара:

  1. Страхотни предложения. Много труд, но си е заслужавало. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Радвам се, че са ти се харесали, Руми. Желая ти весели и слънчеви почивни дни:)

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, страхотни са наистина!
    Браво! Харесват ми и трите, личи си че с много търпение и любов си ги сътворила. Казах ли ти аз, че ставаш майстор:)))
    Поздрави и все повече такива красоти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и мен много ми харесват и са много уникални и пордходящи особена ако сватбата е по-малка, а може да се ползват и за накой друг празник и да накараш гостите да се почувстват специално

      Изтриване
  4. Картички- може, ама чак пък сватбени покани!??

    ОтговорИзтриване